logo

Kínálatunk

Bejelentkezés


Keresés

Bevásárlókosár

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Skype-on is kereshet

My status

Facebook

Megosztás

Share this post

Tudtad?

Sekli: összekötő...
Bővebben
LED izzók a hajózásban PDF Nyomtatás E-mail
LED izzó

Mára teljesen elterjedtté váltak a járművek világítóberendezéseiben alkalmazott, hagyományos foglalattal (bajonett, sofita) ellátott LED izzók. Ha egy szárazföldi járműnél az energiatakarékosság fontos kérdés, akkor hajók esetén ez különösen az. Az energiával leginkább vitorlás hajókon kell jól gazdálkodni, hiszen az utánpótlás csak időszakosan megoldott (motor és parti áramvételezési lehetőség). Az energia-utánpótlás szakaszossága ellen persze lehet védekezni nagyobb akkumulátor-kapacitás beépítésével, de ez nagyobb tömeg beépítésével is jár, ami nem minden esetben kívánatos.

Az éjszakai Balatonon számtalanszor láthatók rejtőzködő, fények nélkül közlekedő, vagy horgonyzó hajók, akik nagy része minden bizonnyal energiatakarékossági okokból állnak ellen a Hajózási Szabályzat rendelkezéseinek. Mára azonban elérhetővé váltak a hajók navigációs lámpáiban alkalmazható LED fényforrások, melyek akár a hagyományos izzók teljesítményfelvételének tizedével beérik, így megtízszerezve az akkumulátorról való áramellátás idejét.

Az autós boltokban kapható LED izzók nem minden tekintetben felelnek meg a hajós felhasználási igényeknek, hiszen a teljesítmény, a beépíthetőség korlátozott. Kínálatunkban hamarosan kaphatók lesznek olyan power LED izzók, melyek árboccsúcson, horgonyfényként (topfény, vagy tricolor topfény), illetve a leggyakrabban alkalmazott pozíciófény búrákban (oldalfény, farfény, orrfény) alkalmazhatók, mint LED navigációs fények.

 

Megosztás

 


Támogatja a Joomla!. Designed by: web hosting enterprise top actors Valid XHTML and CSS.