logo

Kínálatunk

Bejelentkezés


Keresés

Bevásárlókosár

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Skype-on is kereshet

My status

Facebook

Megosztás

Share this post

Tudtad?

Sekli jelentése: összekötő...
Bővebben
A LED navigációs fények jól vizsgáztak PDF Nyomtatás E-mail

A LED navigációs fények jól vizsgáztak! 

Lehetőségem volt egy kéthetes balatoni túra során többszöri éjjeli menetben kipróbálni a LED fények első példányait. A fények ledesítése éppen jókor jött, mivel megfelelő munkaakkumulátorral nem rendelkeztem, energiaellátást csak a belmotorom indítóakkumulátora szolgáltathatott. 

Ez a 40Ah-s akkumulátor nem éppen arra való, hogy hosszú időn át működtesse az izzóimat, (sem a mélykisülés okozta ártalmak, sem a motor indíthatóságának kockázata miatt) legalábbis korábban erre alkalmatlan volt. Korábban egy munkaakkumulátor beszerzését fontolgattam, de a többletsúly beépítéséhez nem sok kedvem volt, - bár ha elég mélyre kerül, még akár annyi haszna is lehet, mint hátránya - így hát kapóra jött egy másik alternatíva kipróbálása, a munkaakkumulátor igény megkerülése: a LED izzók beszerelése.

A hagyományos izzókat LED-re cserélve a világítás nem jelent különösebb energiafogyasztást, mint amit pár elektronikus műszer igényelne.

Amint az várható volt, az éjjeli világítás energiafogyasztása minimális volt. A korábban alkalmazott izzóknál szinte szemmel látható volt az akkumulátor feszültségének esése, a LED fényekkel viszont nem kellett ezen aggódnom. Továbbá a világítás fényereje is meggyőző volt, a tompán pislákoló lámpabúrák helyett éles fénnyel mutatta a hajó helyzetét még rossz látási körülmények között is.

HajosBoat oldalunkon már megtalálhatók ezek a LED izzók. 

Led izzó 

Sofita LEd izzóLED topfény

 

 


Támogatja a Joomla!. Designed by: web hosting enterprise top actors Valid XHTML and CSS.